Bij Microblading werkt men met een flinterdun mesje, daarom de Engelse benaming microblading.

Door het mesje te dompelen in inkt worden dunne lijntje in de huid gesneden. Deze sneetjes lijken dan op hair strokes. Afhankelijk van hoeveel hairstrokes, duurt een behandeling gemiddeld 90 minuten.

Veel mensen kozen voor deze techniek omdat ze graag extra haartjes willen nabootsen. Vaak wordt dit gezien als het meest natuurlijke pmu effect, echter in het begin heb je een mooi resultaat maar je moet altijd kijken naar het genezen resultaat. In verloop van tijd zullen de fijne dunne lijntjes uitzetten en hierdoor verdwijnt het zogenaamde natuurlijke effect.

Microblading is in vergelijking met de PowderBrows behandeling pijnlijk, want er worden kleine sneetjes in je huid geplaatst en we moeten dieper in de huid werken.

Een microblading behandeling blijft ongeveer een paar maanden mooi. Daarna zullen de strokes uitzetten en onregelmatig vervagen. Daarom moet je vaker achter elkaar terug moet komen voor een nabehandeling (3 tot behandelingen). De genezing is onvoorspelbaar en loop je risico op littekenweefsel en op littekenweefsel groeit geen haar meer. Microblading is niet geschikt voor alle huidtypes. Wanneer je een vettige of gemengde huidtype hebt, zal de inkt slecht in de huid worden opgenomen.

Bij een droge / dunne huid is er kans dat de lijntjes gaan inkapselen. Hierdoor blijft het permanent in de huid achter en zal niet meer vervagen. De lijntjes zullen ook breder/harder worden.

PowderBrows is nieuwere en betere techniek dan Microblading en wordt daarom nu meer toegepast.